Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Blogs

Hieronder vind je mijn blogs.

Niet uitleggen

10 maanden geleden

Misschien herken jij het ook wel, het gevoel werkelijk alles uit te moeten leggen? Of anders dat je het gevoel hebt alles eerst te moeten willen en kunnen begrijpen, alvorens je het kunt geloven en accepteren? 

Lees verder

Klank en muziek, wat is dat?

11 maanden geleden

Laatst vroeg iemand aan mij: 'Tamara, kun jij uitleggen wat je nu eigenlijk doet, met die klankschalen?' 'Ehm, tja, oei, nee, niet echt', begon ik te stamelen. Nou, dat was natuurlijk een mooi moment om het toch eens te proberen... En dus begon ik maar te praten.

Lees verder

Vertrouwen

1 jaar geleden

Misschien herken je dat wel, dat gebrek aan vertrouwen. Is dit een gebrek aan vertrouwen in jezelf, in een ander, een situatie? Waar komt dat dan toch vandaan? Waarom ervaar je een gebrek aan vertrouwen? Wat wilt dit je zeggen? Wat zit er nog onder? Een verdriet, een boosheid in de vorm van bijvoorbeeld een oordeel, een angst dat een wens/verwachting niet beantwoord wordt? Hoe zou het zijn voor je om dit wel te ervaren? Wat voel je dan, wat ervaar je? Hoe ziet je leven er dan uit? Kun je dat al zien, want weet dat, als je dat kunt zien, het al reeds binnen handbereik ligt. Ook voor jou!

Lees verder

Zachtheid

1 jaar geleden

Zachtheid. Wat doet dat met jou? Wanneer ervaar jij dat al? En wanneer wat minder? Lukt het je om die zachtheid steeds meer toe te laten in je leven? Wanneer wel, en wanneer nog niet? Soms is het moeilijk om zachtheid toe te laten, om in zachtheid te rusten, vind je ook niet?

Lees verder

Muziek. Kunst of Wetenschap, deel 1

1 jaar geleden

Muziek. Is dat nu eigenlijk kunst? Of is het wetenschap? Of misschien allebei? Of juist geen van beide? Voordat je misschien gaat zeggen dat het uiteraard dit of dat is (of inderdaad juist allebei, of geen van beide), laat mij je deze vraag eerst even wat meer uitleggen. Want er is een reden waarom ik dit schrijf. Ik denk dat, als ik nu zo op straat deze vraag zou stellen, ik het meest gegeven antwoord wel zou weten: ‘Muziek is een kunstvorm natuurlijk.’ Daar zit best wel wat in. Je kunt emoties overbrengen, mensen raken, het kan heel mooi zijn, etc. Klinkt best kunstzinnig. En dat is het ook, vind ik. Maar ja, wist jij dat muziek vroeger juist gezien werd als wetenschap? ‘Huh, wetenschap? Hoe dat zo??’ Ja, wetenschap. Laat het mij even een beetje uitleggen.

Lees verder

Kijken zonder oordeel (11 maart 2021)

1 jaar geleden

Kijken zonder oordeel. Lukt je dat? Wanneer lukt het je wel, wanneer iets minder? En kun jij zonder oordeel naar jezelf kijken? Wat voor gedachtes komen er naar boven als je oordeel? Wat voel je dan eigenlijk? Hoe zou jouw leven veranderen als je geheel zonder oordeel kunt kijken en leven? Wat ervaar je dan? En wat zou je NU kunnen veranderen in jezelf om dat leven vorm te geven? Laat mij je meenemen in mijn persoonlijke ervaringen met (ver)oordelen.

Lees verder

 

Introductie van wie ik ben, wat ik doe, en waarom ik doe wat ik doe.

In deze video vertel ik je meer over wie ik ben, wat ik doe en waarom ik doe wat ik doe. 

Mijn naam is Tamara Weessies, en ik ben van huis uit blokfluitist. Ik heb aan het conservatorium van Amsterdam en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag gestudeerd. Na mijn studie ben ik gaan lesgeven, hetgeen iik nog steeds met veel plezier doe. 

Ik merkte al wel snel dat ik iets miste, iets essentieels, iets dat ik heel vaak onderdrukt heb. Ik was en ben eigenlijk ook heel spiritueel. En ik merkte dat ik dit miste tijdens mijn werk zoals het toen was. 

Een paar jaar geleden ontmoette ik iemand die mij anders naar mijzelf, mijn omgeving en naar mijn leven leerde kijken. Ik kon op die manier langzaam maar zeker dichterbij mijn kern komen, en wat ik nu eigenlijk te doen heb hier. 

Tijdens de reis die ik toen gemaakt heb, kwam ik ook achter de kracht van stilte, en kon ik de kracht van klank herontdekken. En die 2 ben ik nu steeds meer aan het omarmen en aan het inzetten in mijn leven en dus ook in mijn praktijk. 

In deze eerste video leg ik je daar wat meer over uit.

-Alle antwoorden liggen reeds in onze Zelf geborgen-

Tamara Weessies
Copyright © 2022 Tamara Weessies
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren