Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Klank en muziek, wat is dat?

Laatst vroeg iemand aan mij:

'Tamara, kun jij uitleggen wat je nu eigenlijk doet, met die klankschalen?'

'Ehm, tja, oei, nee, niet echt', begon ik te stamelen.

Nou, dat was natuurlijk een mooi moment om het toch eens te proberen... En dus begon ik maar te praten.

"Ik ben heel lang het plezier van het muziek maken verloren. Ik had het niet meer, voelde het niet meer. Het was gewoon weg. Ik deed het gewoon omdat het moest, het was mijn werk, nietwaar, en dan heb je de opdracht om het gewoon te doen. Maar de bezieling, het plezier? Geen idee waar dat heen is gegaan, maar ik had er geen contact meer mee.

Maar ja, wat is klank en muziek voor mij nu eigenlijk, als het op dit moment niet langer dat is wat ik altijd dacht te zijn? Wat is het dan nog wel?

Klank en muziek zijn trillingen, vibraties, energiegolven. Alles is energie. Jij bent energie, de stoel, de tafel, ook dat is energie. Je gedachtes, je gevoelens, allemaal is het energie en vibratie. Dit alles is diep met elkaar verbonden en heeft echt directe invloed op elkaar. Want e-motions zijn Energy in Motion (Tony Robbins).

Doordat alles energie is en met elkaar trilt, heeft klank dus ook direct invloed op de omgeving, inclusief onszelf.

Het kan daarom helen, en jouw energie hoger doen trillen waardoor jij je lichter voelt, in je lichaam en in je geest. Want de trillingen van jouw lichaam en geest gaan simpelweg meetrillen met de klanken.

Muziek en klank op deze wijze gebruikt, is eigenlijk meer dan gewoon leuk muziek. Het is een medicijn voor mijn/jouw/onze ware ZIJN.'

Wat ik wil doen met die klankschalen, en de klanken die ik maak, is een opening creëren voor je ware Zelf om op de voorgrond te treden. Als jij je echt mee kunt laten voeren met de klanken, zal je merken dat je steeds rustiger wordt, en steeds dieper kunt ontspannen. Het wordt steeds 'stiller' in je hoofd, waardoor je steeds beter in staat zult zijn om de innerlijke stem van jouw ziel te horen.

De klank, de muziek, en de stilte is een Poort naar (Zelf) bewust ZIJN.

Om dit te gaan ervaren, ga ik op 10 juli aanstaande een ligconcert organiseren. Om meer rust te ervaren. en tegelijkertijd gewoon even lekker te kunnen ontspannen en genieten van een moment van diepe rust.

Om je alvast aan te melden, klik dan op deze link: https://www.soundandstillness.com/ligconcert.
Dan houd ik je op de hoogte, EN je krijgt een unieke blik achter de schermen te zien

Onder aan dit artikel heb ik een video geplaatst voor een impressie voor het ligconcert. 

-Alle antwoorden liggen reeds in onze Zelf geborgen- 


Introductie van wie ik ben, wat ik doe, en waarom ik doe wat ik doe.

In deze video vertel ik je meer over wie ik ben, wat ik doe en waarom ik doe wat ik doe. 

Mijn naam is Tamara Weessies, en ik ben van huis uit blokfluitist. Ik heb aan het conservatorium van Amsterdam en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag gestudeerd. Na mijn studie ben ik gaan lesgeven, hetgeen iik nog steeds met veel plezier doe. 

Ik merkte al wel snel dat ik iets miste, iets essentieels, iets dat ik heel vaak onderdrukt heb. Ik was en ben eigenlijk ook heel spiritueel. En ik merkte dat ik dit miste tijdens mijn werk zoals het toen was. 

Een paar jaar geleden ontmoette ik iemand die mij anders naar mijzelf, mijn omgeving en naar mijn leven leerde kijken. Ik kon op die manier langzaam maar zeker dichterbij mijn kern komen, en wat ik nu eigenlijk te doen heb hier. 

Tijdens de reis die ik toen gemaakt heb, kwam ik ook achter de kracht van stilte, en kon ik de kracht van klank herontdekken. En die 2 ben ik nu steeds meer aan het omarmen en aan het inzetten in mijn leven en dus ook in mijn praktijk. 

In deze eerste video leg ik je daar wat meer over uit.

-Alle antwoorden liggen reeds in onze Zelf geborgen-

Tamara Weessies
Copyright © 2022 Tamara Weessies
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren