Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Niet uitleggen.  

Misschien herken jij het ook wel, het gevoel werkelijk alles uit te moeten leggen? Of anders dat je het gevoel hebt alles eerst te moeten willen en kunnen begrijpen, alvorens je het kunt geloven en accepteren? 

Niet uitleggen. Interessant fenomeen vind ik dat nu op dit moment. Niet uitleggen.

'HOEZO DAN? Hoe dan?' hoor ik het ego vertwijfelend roepen. 'Waarom dan? Maar dat kan toch niet zo maar?'

Niet uitleggen betekent dat je laf bent. Niet uitleggen betekent dat je jouw verantwoordelijkheden niet meer neemt. Niet uitleggen betekent dat je je boven de ander stelt. Niet uitleggen betekent dat je arrogant bent, dat je een egoïst bent, dat je asociaal bent. Niet uitleggen betekent dat je niet duidelijk bent. Niet uitleggen betekent dat je slecht (of niet) communiceert, en dat is slecht. 

Dat is wat mijn ego roept over het 'niet uitleggen'. 

Uitleggen komt vanuit het ego, zeker in die zin. Het ego wilt graag verduidelijking, en dat is te begrijpen. Maar wat ik ook leer in dit proces, is dat, wat ik ook zeg, het nooit goed is.
Want het is en kan ook nooit het 'juiste' antwoord zijn, omdat het niet het antwoord is dat het ego graag wilt horen, en dus ben je gelijk een verdwaalde in een groot woestijn dat alleen maar roept, en toch hoort en ziet niemand je. Het ego wilt gerust gesteld worden, omdat het vertrouwen beschaamd is, en nu wilt het ego bewijzen zien dat het goed is. En dat wel NU METEEN! DIRECT, of anders....

Ja, okay, wat als? Wat als het niet meteen duidelijk is? 

'Dan moet je het uitleggen!' (aldus ego). 

Maar...

Wat nu als het niet altijd uitgelegd hoeft te worden. Dat de magie juist begint bij het onbekende? Herinner die momenten dat je hart vol verwachting klopte. Dat lied dat zingt: "Vol verwachting klopt ons hart", zegt mij ook al genoeg. En er zijn niet heel veel mensen die echt alles van te voren duidelijk willen hebben. Een film of een boek is juist ook leuk, omdat je het nog niet kent. De verrassingen die je dan tegenkomt in het verhaal maakt het dan ook wel weer interessant. (Toegegeven, herkenning in een verhaal is ook fijn, omdat het vertrouwd is). Maar het kan ook saai worden als je alles letterlijk mee kunt zeggen in de film. 
Wat is magie anders dan iets wat wonderlijk is, simpelweg omdat je het niet kunt uitleggen? Simpelweg omdat je het niet weet met het brein, en toch zie je het zich voor je ogen ontvouwen. Hoe wonderlijk, hoe magisch! 

Het leven zit vol verrassingen, en herinner ook die momenten waarop je echt verrast was. Omdat iemand iets voor je deed, of iets zei. In Japanse Tuinen zijn er ook 'verrassingen' in de vorm van paden en/of andere dingen die je van een afstand niet allemaal ziet, maar die je wel tegenkomt terwijl je door de tuin wandelt. Daar zit een wijsheid in geborgen. 

En dus mag er veel uitgelegd worden, omdat het brein ook mag leren, en nieuwsgierigheid mag er ook zijn. Maar het hoeft niet altijd uitgelegd te worden, vanwege het behoud en cultivatie van de Magie van dat wat we ook wel Leven noemen. 

Liefs, Tamara. 

-Alle antwoorden liggen reeds in onze Zelf geborgen-

Introductie van wie ik ben, wat ik doe, en waarom ik doe wat ik doe.

In deze video vertel ik je meer over wie ik ben, wat ik doe en waarom ik doe wat ik doe. 

Mijn naam is Tamara Weessies, en ik ben van huis uit blokfluitist. Ik heb aan het conservatorium van Amsterdam en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag gestudeerd. Na mijn studie ben ik gaan lesgeven, hetgeen iik nog steeds met veel plezier doe. 

Ik merkte al wel snel dat ik iets miste, iets essentieels, iets dat ik heel vaak onderdrukt heb. Ik was en ben eigenlijk ook heel spiritueel. En ik merkte dat ik dit miste tijdens mijn werk zoals het toen was. 

Een paar jaar geleden ontmoette ik iemand die mij anders naar mijzelf, mijn omgeving en naar mijn leven leerde kijken. Ik kon op die manier langzaam maar zeker dichterbij mijn kern komen, en wat ik nu eigenlijk te doen heb hier. 

Tijdens de reis die ik toen gemaakt heb, kwam ik ook achter de kracht van stilte, en kon ik de kracht van klank herontdekken. En die 2 ben ik nu steeds meer aan het omarmen en aan het inzetten in mijn leven en dus ook in mijn praktijk. 

In deze eerste video leg ik je daar wat meer over uit.

-Alle antwoorden liggen reeds in onze Zelf geborgen-

Tamara Weessies
Copyright © 2022 Tamara Weessies
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren