Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Zachtheid

Ervaar jij zachtheid?

Zachtheid. Wat doet dat met jou? Wanneer ervaar jij dat al? En wanneer wat minder?
Lukt het je om die zachtheid steeds meer toe te laten in je leven? Wanneer wel, en
wanneer nog niet?
Soms is het moeilijk om zachtheid toe te laten, om in zachtheid te rusten, vind je ook
niet?

Ik merk dat ik het zeker voorheen altijd erg moeilijk vond. Ik had daar een enorm
oordeel op. Want ik vond mijzelf niet waard om zachtheid te ervaren en te geven. En dat heeft met zelfliefde te maken. 

Na een hele tijd zo door het leven gegaan te zijn, begon het langzaam te dagen dat
zachtheid juist heel belangrijk is.

Met zachtheid kijken, oftewel 'met zachte ogen kijken', is met ware compassie kijken naar
datgene wat er op dat moment is.

Soms willen we vechten tegen dat wat er op dat moment gaande is. Hetzij in ons, hetzij
'buiten' ons. We gaan veroordelen, waardoor we oordelen gaan stapelen.
Die oordelen, inclusief ons vechten, komen eigenlijk allemaal uit angst, van ons ego. Het
is misschien niet altijd makkelijk, en toch is het heel erg nodig om te (leren) kijken met compassie naar dat ego.

Want hoezeer we soms ook de behoefte kunnen ervaren te vechten en te boksen tegen het ego, hoezeer we het 'weg willen werken', dat ego heeft een hele duidelijke functie, pijnlijk soms, maar waar. 
Het ego hoeft namelijk niet weggegooid te worden. Het ego is juist in ons systeem om ons te blijven beschermen tegen (vermeende) pijnen en angsten, simpelweg omdat we zijn gaan geloven in de afgescheidenheid.

En hoe maf het ook mag klinken, daarin ligt de enorme gift van dat ego geborgen. Het wilt ons beschermen, EN nog onopgeloste schaduwdelen in ons naar het licht brengen. En ja, daar mag met compassie en zachtheid naar gekeken worden.
Soms werkt het juist extra goed om de pijnen er even te laten zijn. Om niet meteen te willen fiksen, op te lossen, antwoorden te zoeken, et cetera.

Want het vechten tegen dat ego, bijvoorbeeld in de vorm van oordelen stapelen, zorgt ervoor dat het ego juist meer voeding krijgt, waardoor het juist lastiger is om bij jouw ware kern te komen. Dat vechten komt voort uit angst, en daar voedt het ego zich mee, waardoor het dus juist groter wordt.

Zodra je meer zachtheid, meer compassie, meer liefde toelaat in jouw zijn, ook richting het ego, zal je juist merken dat het ego makkelijker te hanteren is, omdat dit vanuit liefde gedaan wordt, hetgeen jouw ziel meer kracht geeft en je ego doet verzachten.

En het is juist die zachtheid dat ervoor zorgt dat het wat stiller in ons hoofd wordt, waardoor de stilte in ons zijn kan dalen, en we dus beter kunnen zien en ervaren wat er zich op dit moment aan mag dienen.

In deze video heb ik een meditatie opgenomen die jouw zal helpen om meer rust, en zachtheid te ervaren. Ik hoop dat je de meditatie fijn zult vinden. 

Wil je een gratis intake gesprek inplannen, klik dan op deze link

Veel liefs, Tamara

-Alle antwoorden liggen reeds in onze Zelf geborgen- 


Introductie van wie ik ben, wat ik doe, en waarom ik doe wat ik doe.

In deze video vertel ik je meer over wie ik ben, wat ik doe en waarom ik doe wat ik doe. 

Mijn naam is Tamara Weessies, en ik ben van huis uit blokfluitist. Ik heb aan het conservatorium van Amsterdam en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag gestudeerd. Na mijn studie ben ik gaan lesgeven, hetgeen iik nog steeds met veel plezier doe. 

Ik merkte al wel snel dat ik iets miste, iets essentieels, iets dat ik heel vaak onderdrukt heb. Ik was en ben eigenlijk ook heel spiritueel. En ik merkte dat ik dit miste tijdens mijn werk zoals het toen was. 

Een paar jaar geleden ontmoette ik iemand die mij anders naar mijzelf, mijn omgeving en naar mijn leven leerde kijken. Ik kon op die manier langzaam maar zeker dichterbij mijn kern komen, en wat ik nu eigenlijk te doen heb hier. 

Tijdens de reis die ik toen gemaakt heb, kwam ik ook achter de kracht van stilte, en kon ik de kracht van klank herontdekken. En die 2 ben ik nu steeds meer aan het omarmen en aan het inzetten in mijn leven en dus ook in mijn praktijk. 

In deze eerste video leg ik je daar wat meer over uit.

-Alle antwoorden liggen reeds in onze Zelf geborgen-

Tamara Weessies
Copyright © 2022 Tamara Weessies
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren